Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élethez :)

2009.12.06

"És ekkor hirtelen, egy pillanat alatt, egyszer az életben meglátsz valakit, és tudod, hogy minden álmod valóra vált. Olyan ez, mint amikor felébred az ember, a feje még kába, a látása homályos, nem is tudja pontosan miért, aztán hirtelen, a reggeli kávéivás közepén eszébe jut az álma. Először csak az álom kis szelete, aztán nagyobbik része, aztán az egész. Fölidéződik hirtelen a teljes történet színhelyestől, szereplőstől. Ismerős lesz az egész, és az ember szeretne visszajutni az álom színhelyére. De nem tud. Akármennyire próbálja, nem tud. Az álom üldözi majd tovább. Lehet, hogy egy napig. Lehet, hogy egy életen át. Ezt is megtehettem volna. Megtehettem volna, hogy hagyom, hogy a képed üldözzön egy életen át. De ezt nem akartam. Elhatároztam, hogy inkább rohanok, mint egy őrült, hogy visszajussak az álmomhoz, mielőtt túl késő lenne mindkettőnknek. Ezért jöttem el hozzád. Nem tudtalak volna csak úgy, könnyedén elveszíteni, nem bizony, ennyi év várakozás után."

       (Danielle Steel)

 

 

 

 

      

"Néha vannak emberek, akikkel lehet hallgatni, és nem érzel kényszert arra, hogy értelmetlen fecsegéssel töltsd ki a szünetet."

       (Claudia Gray)

 

 

"Ha alszom, rólad álmodom, ha ébren vagyok, arra vágyom, hogy a karjaimban tarthassalak. A távolság csak megerősített abban, hogy az éjszakáimat melletted, a nappalaimat a szíved-lelked társaként akarom tölteni."

       (Nicholas Sparks)

 

"Ha az ember szeret valakit, nem engedheti, hogy hazugságok válasszák el tőle. Bármi történt is, még ha örökre elveszítettük is egymást, tartozunk egymásnak az igazsággal."

       (Claudia Gray)

 

"Még el kell mondanom egy szomorú hírt. Az "Igazi" nem létezik. Nincsen. Sehol nem él valahol egy nő vagy egy férfi, aki az igazi, s akit csak meg kell találni. De aki szerencsés, élete során találkozhat két-három olyan emberrel, akiből lehetne "igazi".  De ehhez nagyon sok türelem, lemondás, megértés, háttérben maradás szükséges, ám végül kialakulhat egy olyan viszony, melyben a másik már nélkülözhetetlenül belecsiszolódott, vagyis igazivá vált."

       (Popper Péter)

 

 

"A barátok azok, akik megkérdezik, hogy vagy, és várnak a válaszra."

       (Kim Cattrall)

 

"Nem kell mindent kimondani. Nem kell mindent megkérdezni. Nem kell mindenre válaszolni."

       (Akhilleusz Tatiosz)

 

"Szeretni valakit a szíved mélyéből, ez a legegyszerűbb dolog a világon. Akkor miért ilyen nehéz?"

       (Ai Yazawa)

 

"A Mikulás azért olyan vidám, mert tudja, hol laknak a rossz kislányok."

       (George Carlin)

 

 

"Ha szivárványt akarsz látni, el kell viselned az esőt."

       (Dolly Parton)

"Ha hidegen tudsz célozni, szavaid pontosabban fognak találni, mintha őrjöngve üvöltözöl. Az őrjöngő, önuralmát elvesztett ember rövid idő alatt nevetségessé válik."

       (Popper Péter)

 

      

"Gyengéden, imádni valóan csókolt meg. Elfelejtkeztem a többiekről, a helyről, az időről, az ésszerűségről... csak azt tudtam, hogy ő szeretett, hogy akart, és én is akartam őt."

 

"Kell valaki, aki vigyáz rád. Aki gondoskodik rólad, hogy minden rendben legyen. És az a valaki én akarok lenni."

       (Claudia Gray)

 

"Tudom, hogy minden porcikámmal, minden sejtemmel, minden csepp véremmel szeretem, forr bennem a szerelem, de nem tudom kimondani. Ha olvas a gondolataimban, nem kell kimondanom. Tudnia kell."

       (Alyson Noel)

 

"Aggódtam, hogy túl rémült leszek ettől a közelségtől, hogy aludni tudjak, de a meleg, biztonságos érzés, hogy ott van mellettem, segít elaludni."

       (Alyson Noel)

 

"A féltékenység önértékelési zavart bizonyít, de semmi esetre sem szeretetet vagy szerelmet."

       (Popper Péter)

 

 

"Ha újra elölről kezdhetné, ha maga szabhatná meg a sorsát, akkor sem akarná kihagyni mindazt, amit vele megélt. Még úgy sem, ha tudja, mi lesz a befejezés."

       (Rona Jaffe)

 

"Mert bár nem beszélünk róla, de megtörtént mi tudjuk

Csak két ismerős vagyunk kiknek volt még közös múltjuk

De vajon lesz e jövőnk, erre tőled várok választ

De ne is mondj még semmit ha az kételyeket támaszt."

       (Children of Distance)

 

"Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni!"

       (Walt Disney)

 

"Néha az ember életét egy icipici apróság is meg tudja változtatni... vagy a másodperc töredéke... vagy egy kopogás az ajtón."

       (J. R.  Ward)

      

 

      

 

"A barátom volt. Megosztottuk egymással a titkainkat. Megértettük egymást. És mégis halványult már az emléke. Az agyam találomra takarít a  benne tárolt élmények között, egyeseket végleg kitöröl, másokat tetszés szerint módosít."

       (Arthur Slade)

 

 

 

 

 

"Mi köt össze két embert? A ragaszkodás ahhoz, hogy együtt éljenek.

Mi választ el két embert? A ragaszkodás ahhoz, hogy kapcsolatuknak vége van."

       (Popper Péter)

      

 

 

"Amikor huszonnégy órával hamarabb van igazunk, mint az emberek többségének, huszonnégy óra hosszat bolondnak néznek minket."

       (Antoine de Rivarol)

       

 

"Nagy erőforrásoknak kell rejleniük elménkben és szívünkben ahhoz, hogy méltányoljuk az őszinteséget akkor is, ha megsebez minket, vagy hogy őszinték legyünk anélkül, hogy őszinteségünk sértő volna. Kevés ember elég gerinces ahhoz, hogy elviselje és megmondja az igazat."

       (Marquis de Vauvenargues)

 

"Ki nem vigasztal

meg, mikor megbántottad

az nem is szeret."

       (Fodor Ákos)

 

 

 

"Szeretnek majd! Csak járt utad

Járatlanért ne hagyd el!

Őrizd örökké önmagad,

Ami nem vagy, máris add fel."

       (Edgar Allan Poe)

 

"Azt reméltem, az idő múlásával könnyebbé válik a teher, hogy felvirrad a nap, amelyen igazából nélküle ébredek, amikor már nem csak fizikailag, de mindenestől eltávolodik tőlem, kivész belőlem; elmúlik rólam, akár egy gyönyörű átok, amely valamennyi borzongató szépsége ellenére mégiscsak átok."

       (Vavyan Fable)

 

 

 

"Ha valamelyikük akármilyen hatásra (...) felnőtté válik, már csak idegesíteni fogja partnere gyereklelkűsége, a másik riadtan nem érti, hogy mi történik, és csalódottan eltávolodnak egymástól."

       (Popper Péter)

 

 

"Egy igaz barátságnak az a jellemzője, hogy bármi történik is, az mit sem változik. A barátság és az a készség, hogy egymáson segítsünk, az élet hátralévő részére is megmarad."

       (Heinrich Harrer)

 

"Ha valamelyikük akármilyen hatásra (...) felnőtté válik, már csak idegesíteni fogja partnere gyereklelkűsége, a másik riadtan nem érti, hogy mi történik, és csalódottan eltávolodnak egymástól."

       (Popper Péter)

 

"Egy igaz barátságnak az a jellemzője, hogy bármi történik is, az mit sem változik. A barátság és az a készség, hogy egymáson segítsünk, az élet hátralévő részére is megmarad."

       (Heinrich Harrer)

 

"Egy igaz barát ismeri a gyengeségeidet, de megmutatja neked az erőidet; érzi a félelmeidet, de megerősíti a hitedet; látja az aggodalmaidat, de felszabadítja a lelked; felismeri a korlátaidat, de hangsúlyozza a lehetőségeidet."

       (William Arthur Ward)

 

 "Könnyebb megszerezni valamit, mint elveszíteni,

mert ami egyszer már tied volt, nehéz azt elfeledni."

       (Punnany Massif)

      

 

"Mosolyogni tessék! Persze nem szüntelenül, nem reggeltől estig, de bujkáljon bennünk a mosoly - minden eshetőségre készen -, hogy bármikor felragyoghasson. Mert a mosoly meggyőződésem szerint mindig egy kis fényt hoz az életünkbe, meg a máséba is. Kicsike fényt, de sok kicsi, mint tudjuk, sokra megy."

       (Janikovszky Éva)

 

” A boldogság egy olyan pillangó, melyet, ha kergetünk, soha nem kaphatunk el. De ha leülünk csendben, leereszkedik ránk.”

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

lopé

(hunor, 2013.08.15 13:57)

azt írtad, idézetekmindenhez. csak "IdézeM": nincs idézet a pankrációról se a bal farpofámról.