Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Filmekből

2009.11.01

"A fájdalom néha olyannyira életed részévé válik, hogy azt hiszed örökké tart. (...) Aztán egy nap érzel valami mást, valami rosszat, csak mert az szokatlan, és abban a pillanatban rájössz, hogy boldog vagy."

       (Tuti gimi c. film)

 

"A döntés, hogy elszakadunk attól, akit szeretünk, fájdalmas. Ennél csak egy valami rosszabb: amikor az, akiben megbíztunk, helyettünk dönt."

       (Született feleségek c. film)

 

"- Van valami itt belül, amit nem vehetnek el. Nem nyúlhatnak hozzá. Ami csak a tiéd.

- Miről beszélsz?

- A reményről."

       (A remény rabjai c. film)

 

"Egy kutyának nem kell luxusautó, se hatalmas ház, de drága ruhák. Beéri egy útszéli talált bottal. Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött, a kutyádnak mindegy. Ő csak szeretetet kér és ad. Hány emberről mondhatod el ezt ? Hány ember szeret feltétlen és oldhatatlan szeretettel?"

       (Marley meg én c. film)

 

 

"Ha eldobod a szerelmet, nem marad semmid. Nem lesz álmod, történeted, semmid."

       (Ausztrália c. film)

 

"A szerelem él, még akkor is, ha mi belehalunk."

       (Az angol beteg c. film)

 

"A vidámságom csupán álca. A mosolyomat az arcizmaimnak köszönhetem, de maga is tudja, hogy legbelül sírok."

       (Batman c. film)

 

"A saját személyiségünk foglyai vagyunk egy magunk által teremtett börtönben."

       (A szökés c. film)

 

"Veled új emberré lettem. Megváltoztattál. A szerelmed érlelt férfivá Holly, és ezért örökké hálás leszek. Egy dolgot ígérj meg nekem. Kérlek ha szomorú leszel vagy bizonytalan, vagy elveszted a hitet önmagadban, próbáld meg az én szememmel látni magad. Köszönöm hogy a feleségem voltál. Nem bánok semmit sem. Szerencsés ember vagyok. Lesznek továbbiak ígérem, és a legfontosabb, a lényeg, ne félj újra szerelmes lenni. Figyeld a jelet, azt amitől véget ér az addigi életed!"

       (P.S. I Love You c. film)

 

"Amibe nem halsz bele, attól megerősödsz!"

       (Utcai tánc c. film)

 

 

"Szokás mondani, hogy azt bántod, akit szeretsz. Ez fordítva is igaz."

       (Harcosok klubja c. film)

 

Nem értem, miért engedi meg az Isten, hogy találkozzunk, ha aztán nem engedi, hogy együtt legyünk."

       (Angyalok városa c. film)

 

    "A legizgalmasabb, legkihívóbb és legjelentősebb kapcsolat az összes közül, az egyetlen, amikor rátalálsz önmagadra. És ha találsz valakit, aki szeret, nos, az az érzés, csak egyszerűen különleges."

       (Szex és New York c. film)

 

"Minden vihar a reményt hordozza. A reményt, hogy valahogy reggelre megint minden tiszta lesz - és még a legaggasztóbb foltok is eltűnnek. A kétely, hogy a szeretett férfi vajon ártatlan-e. A következmények, amiket az ő hibája miatt viselünk. A sebek, amit a hűtlenségével okozott. Vagy a csókjának emléke. Így hát várjuk, hogy elvonuljon a vihar, s közben reménykedünk a legjobbakban. Habár a szívünk mélyén tudjuk, hogy vannak letörölhetetlen foltok. Amiket semmi nem mos le."

       (Született feleségek c. film)

 

 

"Nagy bátorság kell ahhoz, hogy szeress valakit és hagyd, hogy az viszontszeressen. De ha ismered a rossz dolgait, és mégis inkább elmenekülsz, semmiért sem lesz érdemes küzdened."

       (Lagzi-randi c. film)

 

"Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának."

       (Annie Hall c. film)

 

"Mikor túl közel kerülsz valakihez, a végén nem leszel képes meglátni az igazságot."

       (Junjou Romantica c. film)

"Néha úgy érzem űr van bennem, hatalmas üresség, mely szinte éget. Ha füledhez emelnéd a szívem, hallanád a tenger zúgását. Azt álmodtam, teljes ember lettem, már nem tart ébren a kín, de mégis, amikor forró szél fúj és a tücskök ciripelnek, olyan szerelemről álmodom, amelytől talán megáll az idő. Jó lenne, ha valaki szeretne, rám nézne. De talán már megkaptam a boldogságot, ami nekem járt. Nem akarok hinni ebben, de nem vár más rám csak a Hold!"

       (Átkozott boszorkák c. film)

 

"Sosem hazudtam neked. Mindig megmondtam az igazság egy verzióját."

       (Minden végzet nehéz c. film)        

 

"Néha jobb egyedül lenni. Akkor senki nem bánthat."

       (Herkules c. film)

 

 

"Amikor 16 éves vagy, mindenkibe beleszeretsz. 17 évesen megismersz valakit, akit különlegesnek hiszel, de hamar 18 leszel, és már túl is vagy az első csalódáson. Mire betöltöd a 19-et, megtalálod azt, akit mindig is kerestél, de az érzések gyorsan változnak, és 20 évesen újra kezdenél mindent. De legbelül tudod, hogy valaki csak rád vár."

       (Nana c. film)

"Nem az a fontos, hogy milyen erős a karod. Hanem, hogy milyen erős a szíved."

       (Herkules c. film)

 

"Jól tudom, hogy a szerelem feltétlen, de azt is tudom, hogy lehet kiszámíthatatlan, páratlan, irányíthatatlan is, és elviselhetetlen, és könnyen összekeverhető a gyűlölettel. Olyan, mintha a szívem nem férne meg a mellkasomban, mintha már nem is az én részem lenne, hanem már a tiéd, és hogyha szeretnéd, én nem kérnék cserébe semmit. Nem kell ajándék vagy bizonyíték az érzéseidre, csak az, hogy tudjam, hogy szeretsz. A szíved kell az én szívemért."

       (Csillagpor c. film)

 

"Rejtélyes dolog a szerelem. Azt se tudjuk, mit akarunk, és egyszer csak ránk talál."

       (A szerelmes lelkész c. film)

 

"Tudod, milyenek a férfiak: ha azt mondod, "tűnj el", úgy értik, "gyere, a tiéd vagyok!""

       (Herkules c. film)

 

"Inkább meghalok most, mint hogy száz évig éljek tovább nélküled."

       (Pocahontas c. film)

 

"Az életben tényleg a család a legfontosabb. Vannak napok, amikor imádjuk őket, máskor szeretnénk titkos árvák lenni, de végül is ők azok, akikhez mindig hazatalálhatsz."

       (Szex és New York c. film)

 

"Csak azt vesztheted el, ami sosem volt a tied."

       (Az élet nélkülem c. film)

 

"Aznap este a reményről elmélkedtem. Talán butaság optimistának lenni. Talán a pesszimizmus olyan, mint a hidratáló krém. Nap mint nap használnunk kell, különben hogy állunk talpra, ha a valóság szétzúz mindent, amiben hittünk? És a szerelem, bárki bármit is mond, nem mindenható. A remény olyan drog, amiről le kell szoknunk, vagy ezt tart életben minket? Mi rossz van abban, ha bizakodunk?"

       (Szex és New York c. film)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Patch Adams

(Dns, 2012.03.08 22:52)

" Nem úgy szeretlek téged, mintha rózsa, topázkő vagy égő szegfű lennél, mely tüzes nyilakat szór. Úgy szeretlek, ahogy a vak, mély homályban leledző dolgok szeretik egymást, lélek és árny közt, titokban. Úgy szeretlek, akár a növény, mely nem virágzik, és virágai fényét magába rejtve hordja. Szerelmed tette, hogy testemben él sötéten a fojtó, sűrű illat, amely felszáll a földről. Szeretlek, nem tudom, mikortól és mi végre, gőg és probléma nélkül egyszerűen szeretlek. Így szeretlek, mivel nem tudok másként szeretni, csak így, csakis e módon, hogy nincs külön te, nincs én, oly közel, hogy enyém a kezed a mellemen, oly közel, hogy pillád az én álmomra zárul..."

Re: Patch Adams

(Tóth Nikoletta, 2012.07.28 19:55)

A szerelem: lehet kamu de lehet igaz
A szerelem lehet különleges
A szerelem: lehet szép

Megint meg történt eseményem.

(Bettina, 2012.07.24 16:27)

Beléd szeretem el ismerem. Nem kellet volna. De nem is bántam meg. Ugyan úgy kellünk egy másnak mint víz a halnak. hát akkor miért ne élhetnénk együtt mi ketten boldogan. ?

Részlet megint ami velem történt meg.

(Bettina, 2012.07.24 16:24)

Vannak dolgok melyek sokak életét tönkre tették lehet az szerelem , gyerekek vagy akár mi ami egy emberel meg történhet de az hogy te bele kerültél az életembe az egy égi csoda hiszen te tanítottál meg igazán szeretni és ezért egy életre hálás vagyok neked . Szeretlek.

Egy részel amely velem történt meg.

(Bettina, 2012.07.24 16:21)

Soha nem hittem volna hogy beléd szeretek és evvel vétkeztem . ? Nem nem hinném. A szerelem egy olyan a dolog ami ha kell egy életre a hatalmába kerít és te nem tudsz ellene védekezni mert már annyira szerelmes vagy hogy ha a szerelem ölni tudna téged az sem érdekelne . De ha nem tudsz szeretni akkor élni sem tudsz rendesen.